Skip to content
06-34230304 info@organizenow.nl
thuiswerken

Doe de thuiswerkplek check

We zijn al bijna een jaar aan het thuiswerken! Wie had dat gedacht? We hebben inmiddels meer werktijd thuis dan op kantoor doorgebracht en misschien is het tijd om je haastig ingerichte thuiskantoor een upgrade te geven. Wat kan je verbeteren? Waarschijnlijk blijven we in de toekomst een aantal dagen thuiswerken afgewisseld met kantoor, dus vertel eens? Hoe gaat het met jou in je thuiskantoor?

Plek in huis

Als je niet de luxe hebt van een extra kamer of een kantoor in huis dan zit de uitdaging hem vooral in een plek vinden waar je zo goed mogelijk zit en dan heb ik het niet alleen over ergonomisch verantwoord (zit je nog lekker?) maar ook waar je zo rustig mogelijk kan werken. Ondanks onze wensen zitten we toch het meest aan onze keukentafel.

Op kantoor wordt er vaak een clean desk policy gehanteerd en hoe makkelijk is het om dat thuis ook te doen? En dat betekent niet alleen aan het einde van je werkdag je bureau opruimen maar ook tijdens het werken. En dat geldt niet alleen voor dingen die op je bureau liggen maar ook voor je mailbox.

Opruimen

Welke spullen liggen er nu op jouw thuiswerkplek? Heb je al deze spullen nodig? Als je je werkplek even helemaal leeg haalt en alleen de spullen op je werkplek legt die je nodig hebt om te werken, misschien nog wat persoonlijke items toevoegen die het voor jou gezellig of inspirerend maken? Zo, hoe ziet dat er uit? Een opgeruimde werkomgeving zorgt voor rust en ruimte in je hoofd. Je kan je beter concentreren en bent productiever omdat er minder afleiding is.

De allerbelangrijkste tip voor de keukentafelthuiswerkers: haal al je werkspullen aan het einde van de werkdag weg van de tafel. Echt alles. Maak een plank vrij in een kast waar je je paperassen en je laptop en overige zaken neer kan leggen aan het einde van de dag. Uit het zicht. Je ben klaar met werken voor vandaag en dan is het wel zo fijn als je niet steeds aan je werk herinnerd wordt. Normaal laat je je spullen achter op kantoor en trek je de deur achter je dicht. Spullen in de kast en de kastdeur dicht geeft hetzelfde effect.

Je hoofd leeg

Ga jij na je thuiswerkdag even naar buiten of neem je een momentje voor jezelf? Want of je nou naar buiten gaat om te wandelen, muziek luistert of even gaat liggen met je ogen dicht, opladen na een dag hard werken is fijn. Als je op kantoor zou zitten, zou je ook de tijd hebben voor jezelf als je op weg bent naar huis. Dan heb je de tijd om je werk even achter je te laten, je hoofd leeg te maken en dan stap je opgefrist je huis binnen. Dus zo gek is het niet om dat thuis ook even te doen.

Balans

Uiteindelijk willen we straks natuurlijk ook weer gezellig op kantoor zitten, daar elkaar inspireren, praatjes maken bij de koffieautomaat, live lachen met je collega’s en echte interactie tijdens een meeting, zònder schermpjes. De juiste balans tussen thuis en kantoor.
Dat missen we allemaal maar nu moeten we nog even door, let’s do it!

Ik ben benieuwd hoe het met jou gaat op je thuiswerkplek, kan ik je helpen?
Stuur me gerust een berichtje, leuk!


#thuiswerken #thuiswerkplek #opgeruimd #werkmetplezier #thuiswerkentijdenscorona #rustinjehoofd

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top