Skip to content
06-34230304 info@organizenow.nl
vakantie checklist

5 Tips om relaxt op vakantie te gaan

Heb jij last van inpakstress? Vind je het lastig om te kiezen wat je mee moet nemen op vakantie en wat je prima thuis kan laten? In deze blog geef ik je 5 tips voor een ontspannen start van je vakantie.

Ik heb heel wat bagage voorbij zien komen toen ik op de Griekse en Spaanse eilanden aan het werk was en veel verhalen gehoord van vakantiegangers over hun bagagestress. Want soms was iemand super goed georganiseerd maar kwam de koffer niet aan, anderen hadden veel moeten bij betalen omdat ze te veel bagage bij zich hadden en sommigen vonden het een toffe uitdaging om zo licht mogelijk op reis te gaan en namen alleen handbagage mee met een zwembroek en een tandenborstel.

Wat iedereen gemeen had? Zin in een leuke vakantie!
Wat het mij geleerd heeft? Dat het er uiteindelijk om gaat dat je precies de juiste dingen bij je hebt zodat je meteen kan gaan genieten als je aankomt op je bestemming.
Een goede voorbereiding geeft je een super fijne start van je vakantie.

Daarom heb ik voor jou mijn 5 tips om relaxt op vakantie te gaan.

1. Maak je eigen persoonlijke vakantiechecklist.

Gebruik jouw eigen lijstje elke keer als je op reis gaat.
Op internet staan talloze checklists en inpaklijstjes die je zo kan uitprinten. Personaliseer zo’n lijst en maak er je eigen ultieme vakantiechecklist van.
Je kunt deze elk jaar even updaten, dingen er af die je niet meer mee hoeft te nemen en dingen toevoegen die je de vorige keer hebt gemist in je bagage. Zo grijp je nooit mis en kun je van start met inpakken.

2. Begin op tijd.

Last minute nog van alles moeten kopen omdat je nog iets mist, levert onnodige stress op. Er is niks zo vervelend als een paar dagen voor je weggaat nog nieuwe zwemkleding te moeten kopen. Check ongeveer een maand van te voren of alle zwemkleding nog goed is, check de staat van je teenslippers, ga naar de drogist, check je medicatie en ga alvast langs de apotheek. Verzamel spullen in een krat die je speciaal voor je vakantie hebt klaargezet. Daar kun je steeds dingen bij doen die mee moeten op vakantie. Soms schiet je wat te binnen en is het beter om het meteen te pakken en in de krat te doen of op je lijstje er bij te schrijven, anders is de kans heel groot dat je het toch vergeet.

3. Bewaar je reisspullen bij elkaar.

Voorkom zoekstress en zorg dat je spullen die je alleen mee neemt op reis zoals bijvoorbeeld kampeerspullen, nekkussens, waterschoenen, tassen en koffers bij elkaar opbergt op 1 of 2 plekken in jouw huis. Bijvoorbeeld in kratten of doorzichtige bakken. Dat scheelt tijd en je ziet in een oogopslag wat je hebt. Juist omdat je ze niet vaak nodig hebt, kun je vergeten waar het ligt. Zorg dat je niet hoeft te zoeken en alles overal vandaan moet pakken en maak met deze tip je inpakwerk makkelijk!

4. 1 tas/ koffer per persoon.

Bedenk van te voren hoeveel bagage je mee kan nemen. Ga je met de auto of met het vliegtuig? Met de fiets of ga je backpacken? Met wie ga je?
Het verschilt natuurlijk per soort reis hoeveel en wat je mee moet nemen. Volgens mij heeft iedereen die na de vakantie uitpakt minstens 5 ongedragen kledingstukken en een aantal spullen wat ongebruikt terug de kast in kan. Hoeveel boeken neem jij mee? Heb je een e-reader? Ga je echt 5 boeken lezen? Pak realistisch in. Dat scheelt veel bagage. Als je reist met kinderen kun je ze 1 tas of handbagage koffer geven die ze zelf mogen inpakken. Natuurlijk kijk je even wat ze er in hebben gestopt, maar vaak weten ze zelf heel goed waar ze mee willen spelen. Zo hebben ze hun eigen speel- en knutselkit bij zich en de knuffels die ze het liefst mee willen. Zo leren ze al jong om in te pakken en het is super duidelijk, als de tas niet dicht kan, moet er wat uit

5. Daar is ook een winkel!

Ja echt waar, je kan ook gewoon wat kopen op vakantie. Geen stress! Mocht je wat vergeten zijn, je kan overal ter wereld naar de winkel. Soms zit dat niet echt in je systeem maar er is altijd wel een supermarkt of drogist om te kopen wat je bent vergeten.
Ik heb heel wat vakantiegangers meegemaakt die het een paar dagen zonder hun koffer hebben moeten stellen. Dat vergt flexibiliteit en creativiteit. Dus daarom hier mijn BONUSTIP: doe altijd, maar dan ook echt altijd, je medicatie en je zwemkleding in je handbagage als je gaat vliegen.

Waar ga jij dit jaar naar toe en wat is voor jou onmisbaar op vakantie?
Laat je het me weten :-)?

Fijne vakantie!

#wekunnenweerbijna #codegeel #relaxtopvakantie #organizenow #vakantievoorpret #georganiseerd #goedingepakt #geenstress #happyholiday #tipsvaneenorganizer

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top