Skip to content
06-34230304 info@organizenow.nl
verhuizen

8 praktische tips om te verhuizen zonder stress!

Ga je binnenkort verhuizen? Zie jij op tegen alles wat je moet regelen? Kun je wat hulp gebruiken met praktische verhuistips? In deze blog geef ik je 8 tips zodat je vol vertrouwen zelf je verhuizing regelt.

Verhuizen is een grote gebeurtenis. Vaak denken we alleen aan de dag van de verhuizing zelf: het moment dat je “over” gaat maar er gaat natuurlijk een heel proces aan vooraf. Behalve dat je je vertrouwde huis en omgeving achterlaat en zin hebt in je nieuwe huis, zal je ook je spullen moeten gaan inpakken en praktische zaken regelen. Het is een heel project wat vaak onderschat wordt. Maar geen stress, het allerbelangrijkst is, en dat geldt voor alles, begin op tijd!

Vanuit mijn ervaring deel ik daarom graag mijn 8 meest praktische tips zodat je met een goed gevoel kunt beginnen aan jouw verhuizing. Zonder stress, beloofd!

1. Begin op tijd met de voorbereiding

Voorkom onnodige stress en begin op tijd met je voorbereiding. Dit is echt iets wat ik niet vaak genoeg kan opnoemen. Je kunt dit basisprincipe echt op alles toepassen. Natuurlijk ontkom je soms niet aan last minute dingen. Maar omdat je de tijd hebt, omdat je het meeste al geregeld hebt, kan je hier ook makkelijk op inspringen en dat is wel zo fijn.

2. Maak een verhuisplanning

Maak een eerste grove planning, je kan dit op papier doen maar ook online zijn er allerlei tools te vinden om een planning te maken en bij te houden. Doe wat voor jou werkt. Zo’n planning kun je steeds gedetailleerder maken. Nieuwe informatie of wijzigingen kun je steeds toevoegen aan je planning. Je kunt in één oogopslag zien hoeveel tijd je nog hebt en waar je actie moet nemen. Asana of Trello kunnen je heel goed helpen met dit overzicht. Check regelmatig of alles nog volgens schema gaat. Zo hou je controle op je tijd.

3. Maak een (digitale) to do lijst aan

Met het voorbereiden van je verhuizing is een to do lijst echt onmisbaar. Zeker als je begint aan je verhuisproject komt er veel op je af en schiet er steeds iets te binnen. Schrijf het op of voeg het toe aan je digitale to do lijst. Het handige van digitaal is dat je je lijstje altijd bij je hebt in je telefoon en een herinnering in kan schakelen. Als je een online plannings tool gebruikt kun je hier ook je takenbeheer in bijhouden. Ook kun je de microsoft to do app op je telefoon zetten. En op een iphone werkt de herinneringen app heel goed. Uiteindelijk is het doel van je to do lijst overzicht houden op de dingen die je moet doen en afstrepen wanneer ze zijn gedaan. Kies wat voor jou werkt en wat voor jou het handigst is.

4.Verhuisbedrijf of niet?

Als je gebruik wilt maken van een verhuisbedrijf dan is het belangrijk dat je deze als een van de eerste dingen regelt. Vaak hebben dit soort bedrijven een erg volle planning en is het prettig dat je tijdig een reservering maakt. Omdat je op tijd bent kun je verschillende offertes opvragen en deze rustig vergelijken voordat je een keuze maakt en zo bespaar je meteen geld.

5. Maak een overzicht van adreswijzigingen

Dit is best een administratieve klus die wat tijd kost. Als je tijdig je lijst paraat hebt kun je makkelijk actie ondernemen en afkruisen wie je je adreswijziging hebt doorgegeven. Je kunt hier al een paar weken van te voren mee beginnen. Je kunt hier al een paar weken van te voren mee beginnen, er zijn online checklists te vinden die je inzicht geven welke bedrijven je allemaal moet benaderen. PostNL heeft ook een doorstuurservice wat handig voor je zou kunnen zijn.

6. Ruim je huis op

Hoe lekker is het niet als je straks de dozen uitpakt met alleen de spullen die je echt in je nieuwe huis wilt hebben? Dat je geen spullen meer tegenkomt waar je nog wat mee moet? Dat klinkt toch heerlijk?! Het kan écht, maar maak van te voren tijd om dit te doen. Alleen datgene in pakken wat van jou mee mag naar je nieuwe huis. Er zijn makkelijke keuzes zoals wanneer je van een huis naar een bovenwoning gaat: dan weet je dat die grasmaaier wel weg kan. Er zijn ook de moeilijkere keuzes: als je van 5 boekenkasten naar 1 moet omdat er straks geen plek meer is. Juist dan is het fijn als je in alle rust je besluiten kan nemen zodat je zeker weet dat je de goede keus maakt.

7. Pak alvast dingen in

Als je aan het opruimen bent en je dingen vasthoudt die mogen blijven, maar die je voorlopig niet nodig hebt, kan je deze spullen alvast inpakken. Dat scheelt straks een hoop werk. Als je verhuisdozen gebruikt kun je kleuren of nummers gebruiken om zones, personen of spullen mee aan te duiden. Handig voor de verhuizers om de dozen op de juiste plek in je nieuwe huis te zetten. Ook handig voor jou zodat je weet wat er in de dozen zit. Gebruik je lege koffers en tassen ook als “verhuisdoos”, het is zonde om deze leeg te verhuizen.

8. Schakel een professional organizer in

Professional organizers zijn expert op het gebied van opruimen en het creëren van overzicht. Ze kunnen helpen met keuzes maken, zorgen voor overzicht en kunnen een deel van je taken uit handen nemen.
Je hebt organizers die een hele verhuizing voor je kunnen regelen. Er zijn organizers die je kunt betrekken in verschillende fases van je verhuizing: zoals het opruimen en inpakken van je spullen of juist het uitpakken en zorgen dat alles op een logische plek ligt.
Waarom zou je jezelf niet de luxe gunnen van wat extra hulp?

Als professional organizer kan ook ik jou helpen bij jouw verhuizing. Een opgeruimd huis met alles op een logische plek zodat je kan gaan genieten van je nieuwe huis!
Stuur me gerust een berichtje, ik ben benieuwd naar jouw plannen!

Graag tot ziens,
Meta

 

#verhuizen #keuzesmaken #verhuizenzonderstress #organizenow #professionalorganizer #georganiseerd #goedingepakt #geenstress #verhuishulp #tipsvaneenorganizer

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Back To Top