Skip to content
06-34230304 info@organizenow.nl
verbouwen

Help, een verbouwing!

Heel veel mensen zijn nu in huis bezig:  we veranderen, we ruimen op of gaan verbouwen.
Je moet toch wat in de lockdown? We zijn veel thuis en dingen die je eerst nooit opvielen of waar je eerder nooit last van had wil je nu gaan aanpakken. Dus we steken massaal de handen uit de mouwen en gaan lekker aan de slag met verf, opbergers of pakken het groter aan en schakelen een aannemer in.

 

Onrust

Wij zitten nu midden in een verbouwing. Deze was gepland, maar toch is het heftig.
Je halve huis staat op zijn kop en ook al weet je dat het eindresultaat prachtig gaat worden, je moet er wel even doorheen.
En voor mij als organizer die graag het huis op orde heeft is dit wel een dingetje.
Er wordt gehakt, gezaagd, gebikt, getimmerd en dat gaat gepaard met een enorme stofregen die door het hele huis dwarrelt.
Ik geef me er zoveel mogelijk aan over. Ik heb dat plaatje in mijn hoofd van hoe het gaat worden….maar eerlijk… ik vind het best lastig

 

Structuur

Het is nu helemaal belangrijk dat we onze structuur houden omdat ons huis in de steigers staat en dat de nodige onrust met zich meebrengt. Dus ik blijf alle gezinsleden er vriendelijk aan herinneren om alles op de juiste plek terug te leggen, dingen meteen op te ruimen en niet zomaar overal wat neer te leggen. Ook worden er dagelijks nieuwe (tijdelijke) vaste plekken aangewezen omdat de huidige plekken onbegaanbaar of onbereikbaar zijn. Dit geeft ons houvast. Zeker in deze lockdownperiode waarin we toch al allemaal veel thuis zijn.

 

Overzicht

Door in een verbouwing overzicht te houden of extra aan te brengen heb je minder last van de verbouwingsstress. Hou zoveel mogelijk vast aan de dingen die altijd al voor je werken. Bij ons is bijvoorbeeld de woonkamer opgeruimd en fijn en gezellig, een hele goede tegenhanger voor alle plekken in huis die dat nu even niet zijn. Hier steken we de kaarsen aan, eten we gezellig samen en ligt alles op z’n plek. Zo heb je aan het einde van de dag de rust in je huis die je allemaal nodig hebt en laad je weer op zodat je er de volgende dag weer tegen aan kan.

 

Hulp nodig?

Ben jij ook aan het verbouwen en wil je ook een fijn rustpunt in je huis? Of ga je binnenkort verbouwen in je huis en wil je graag van te voren opruimen en opbergen? Ik kom je graag helpen zodat je goed voorbereidt je verbouwing in gaat en tips achter de hand hebt zodat je makkelijk terug kan pakken op structuur en gezelligheid. Neem gerust contact met mij op en stuur een mailtje naar info@organizenow.nl of een bel/app mij op 0634230304.

 

Back To Top